Om Berte Bn’B

Hej!

Vi som driver Berte Bed n’ Breakfast heter Ulrika och Daniel Stenström. Vi bor på gården i det angränsande Gula Huset tillsammans med våra två söner Herman 12 år och Nils 8 år. På gården har vi tre katter, akvariefiskar, dammfiskar och höns. Tyvärr har vi inte kvar våra Linderödsvin och Värmlandsfår.

Det var sommaren 2012 som Ulrika fick idén att ta emot gäster i vårt uthus som vid det tillfället var fullt av diverse saker. Daniel erkänner att han var lite skeptisk till en början men nu är det han som sköter allt som har med papper, datorer och ekonomi att göra. Nu tre år senare har vi fyra rum som alla har helt olika karaktär. De har alla sin egen speciella charm och är inredda av Ulrika. Vi har två gemensamma toaletter och två gemensamma duschrum för våra gäster. Vi har ett litet kök för att möjliggöra självhushåll för våra gäster.

Det är Ulrika som är motorn i BnB:n och den som förmodligen kommer servera dig en fantastisk brunch när du vaknat efter en god natts sömn. Frukosten serverar vi i matsalen i vårt Gula Hus. Måste du åka innan klockan nio eller om ni är färre än fyra gäster så serveras frukosten i en frukostpåse. I frukostpåsen ingår det färdigbredda frallor, yoghurt, müsli och en frukt. I kylen står juice och mjölk. Kaffe fixar du själv i kaffebryggaren eller i kaffekapselmaskinen.

Vi strävar efter att alla våra råvaror ska vara svenska, helst närproducerade och allra helst ifrån våra vänner på Gudmundsgården, Solhaga Stenugnsbageri, Wapnö och Matöppet i Slöinge. Våra ägg är i möjligaste mån värpta av våra egna hönor som äter ekologiskt foder. Inget slår färgen som blir av egna äggulor i omeletten eller sockerkakan! Under sommaren har vi även egenodlade tomater och gurkor.

I trädgården har vi förutom höns också en härlig pool med djupdel på 2,35 m! Poolen är till för våra gäster,  men duscha före bad.

Berte Bn’B ligger precis vid Suseåns fall efter Berte Qvarn. Vi har tre kanoter som vi gärna hyr ut. Suseån lämpar sig mycket bra till spännande kanotäventyr.

Varmt välkomna till oss!

Mvh Ulrika och Daniel Stenström.

No comments yet.

Lämna ett svar